Monday, 31 January 2011

Like sista like brotha

Untuk siapa - siapa yang tak tau lagi, aku ni anak sulung ye. Adik aku ada 5 orang. Jadi parents aku ada 6 orang anak. Konklusinya, kami adalah anak kepada Encik Mohamed dan isterinya, Datin Seri Yusnida. Oh, yang Datin seri tu gurau je. Meh aku cite sikit pasal adik - adik aku ni ha. Adik aku yang first ni namanya Adam Danial. Lebih mesra dipanggil Donut atau pemadam. Joke. Panggil Adam je. Dia ni seorang yang rajin. Tapi rajin pergi cc la. Tapi rajin belajar jugak kot. Aku selalu jugak kongsi cerita atau gosip panas dengan dia. Memang best lah. Dia ni seorang yang kuat perasan dan berahsia tentang soal peribadi. Eceh, bajet artis. Takde lah, dia ni selalu bergurau. Dia ni jugak rajin gila main Dota. Aku tengok macam tak best je tapi dia main macam best gila. Akhirnya, dia akan berpindah ke MRSM Pengkalan Hulu nun jauh di Perak. Nanti takle gaduh dah. I will miss you bro!

Adam :)

Jom dengar cite pasal adik aku yang kedua ni pulak. Nama dia Puteh Nur Sarah. Well, kami adik beradik perempuan mesti ada nama Puteh. Puteh tu nama moyang kitorang. Penyambung tradisi la ni. Sarah ni seorang yang sangat lasak tapi masih ada keperempuanannya. Rajin tangkap gambar sendiri. Nak berlatih jadi model kot, hahaha. Yes, secara jujurnya aku mengaku yang dia ni lagi pandai bergaya daripada aku. Tapi kulit aku lagi cerah daripada dia, muahaha. Eee, jahat betul aku. Gurau je, hahaha. Kulit Sarah licin, takde jerawat macam aku (bodek balik). Aku pun selalu gosip gosip dengan dia ni kalau tak gosip dengan Adam. Oh, ye. Dia ni rajin belajar and selalu tidur awal. Pukul 10 automatik mengantuk. Ambik kau, takyah pakai manual.

Bersama Sarah ;)

Next, adik aku yang ketiga ni pulak. Nama dia Hazman Danial. Two words about him. Gila bola! Selalu berangan yang dia ni David Beckham dengan Cristiano Ronaldo. Dia ni sangat berminat untuk menjadi pemain bola sepak. So, dia selalu berlatih kat sekolah dia. Dia ni memang terer jugak la main bola. Lasak habiss. Memang aku tak berani nak lawan dia. Dekat rumah, dia jugak selalu jadi penghipur lara dekat rumah. Maksud aku dia selalu buat lawak sampai aku tergelak terbahak bahak sampai terbaring baring sampai.. *dah merepek. Kiranya, kalau aku tak pasang radio, satu family dengar cite dia lah. Memang best. Dia ni ada satu bakat terpendam. Aku tak sangka yang dia ni pandai melukis. Not bad lah lukisan dia. And dia ni ada digosipkan dengan cousin aku, Natasha. Hahaha, seronok gila usik diorang.

Bersama Aman ;)

Adik aku yang keempat pulak! Nama dia Izzat Danial. Seorang yang selalu dipuji hensem oleh abahku. Dia juga agak montel, kah kah kah. Dia ni agak rajin menolong buat kerja rumah (kadang kadang). Dah pandai masak sikit sikit tapi masak telur lah. Seorang yang banyak bercakap. Kalah seven eleven! ~ 24 jam. Dia juga selalu 'bergurau' dengan abangnya Aman. Sorang tukang usik sorang tukang jerit. Kasi meriah itu rumah woah.

Izzat :)

Haaa, yang ni last. Adik bongsu aku yang manja. Nama dia Puteh Nur Sorfina. 11 Februari nanti dia nak masuk 4 tahun. Baru je berusia 4 tahun dia ni dah petah bercakap. Style orang besar gitu. Selalu berlakon jadi mak and suruh aku jadi anak dia. Kadang kadang anak patung lah jadi anak dia. Membahasakan dirinya sebagai Feena. Pandai posing macam model. Haha, memang kalah aku. Dia ni boleh makan makanan yang pedas. Hebat hebat. Lebih pandai mengusha mamat hot daripada aku. Memang kalau dia cakap orang tu hensem, memang betul hensem. So, sesiapa yang nak check diri korang hensem ke tak jumpa adik aku, hahaha.

Sorfina :)

Itu je lah. Aku sayang diorang! Air yang dicincang ke dipancung ke ataupun ditetak takkan putus. Tanpa diorang sunyi hidup aku. Memang best ada adik banyak, haha.

3 comments:

  1. awww , best gilaaa , hahaha

    ReplyDelete
  2. tahniah tahniah..bangga pakcik

    ReplyDelete